2013-05-31 19:49:17• hírek • Póti Orsolya

Szatmári kórusok találkoztak a Nagyzsinagógában

Szatmári kórusok találkozójának adott otthont május 31-án a szatmárnémeti Nagyzsinagóga. A rendezvény keretében öt kórus mutatkozott be László Zita és Gál Ágnes színművésznők közreműködésével.

Péntek délután 17 órától kisebb kórusseregszemlére került sor a Várdomb/Decebal utcai Nagyzsinagógában a Bartók Béla Hagyományőrző Kulturális Egyesület szervezésében. A fellépő öt kórust Szatmári Elemér lelkipásztor, az egyesület egyik alapítótagja konferálta fel.

A találkozó a Varga Péter által vezényelt Székesegyház kórusának műsorával kezdődött, ezután pedig a Láncos templom kórusa lépett fel Orosz Márta vezénylésével. Bemutatkozott a Zárda templom kórusa is Szabó Márta vezetésével, ezt követően pedig a Higyed Gyöngyi által irányított Szatmári Református Lelkipásztorok kórusa lépett a zsinagóga emelvényére.

A rendezvény a Bartók Béla Egyesület énekkarának műsorával zárult: a kórus tagjai Petőfi és Ady megzenésített verseit adták elő, végezetül pedig az egyesített kórus a Fejér Kálmán tanár úr által megzenésített Páskándi-versekkel szórakoztatta a jelenlévőket.

Egyébként a „Boldog nyarak Szatmárban" című összeállítást az egyesített kórus már bemutatta a május 17-i Páskándi-megemlékezésen.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: